Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

XII.Civil Farsangi Bál a Törekvés Művelődési Központban

2017.02.21

2017. február 10-én Budapesten, a Törekvés Művelődési Központ (TMK) emeleti dísztermében szervezte meg – ezúttal közkívánatra délelőtt 11 órától – a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ)  hagyományos – zártkörű – Civil Farsangi Bálját. Elfogadta a bál fővédnöki tisztére való fölkérést Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. Humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, aki évek óta megkülönböztetett figyelemmel kíséri és segíti a VNYKOSZ tevékenységét.

 

Az ország vasutas nyugdíjas klubjait tömörítő – civil értékek mentén szerveződött – szövetség tizenkettedik báljára közel 200 örökifjú nyugdíjas érkezett az ország minden szegletéből a fővárosba. A főrendezői feladatot ismét Molnár Sándor mezőtúri kistérségi vezető és csapata látta el, mindenki megelégedésére. Az ízlésesen megterített és farsangi díszítéssel is ellátott asztaloknál helyet foglaló klubtagokat, a meghívott vendégeket és szervezeteket Borsi Sándorné elnök-helyettes – a rendezvény háziasszonya –  majd Horváth László a VNYKOSZ – következő négy évre is egyhangúlag megválasztott – elnöke üdvözölte.dscf9580.jpg Rövid köszöntőjében kiemelte: az egész tagságot megmozgató, közös munkával létrehozott – évenként nagy sikerrel ismétlődő elegáns, zártkörű rendezvény –  nem jöhetett volna létre az elnökség, a választmány, a tagság és nem utolsó sorban a MÁV Zrt. és a TMK segítsége és támogatása nélkül. A hagyományos bálunk alkalmat ad arra, hogy klubjaink gyümölcsöző életközössége még jobban összekovácsolódjon, az adott szó hiányával küszködő mindennapjainkban mindenki igaz barátokra, megbízható, segítő társakra találjon. Most mindenki nevessen és mosolyogva szeressen! – zárta bálindító üdvözletét Horváth László.

A bál programja, Cselényi László zongoraművész közreműködésével a Törekvés Dal-és Nótakör művészeinek fellépésével folytatódott – köztük Nagy János bravúros füttyműsorával –, majd az országos ismeretségű Törekvés Néptánc Együttes fiatal és nyugdíjas csoportja perdült táncra és aratott nagy sikert. A mindig szeretettel fogadott Bozsóné Fazekas Rozália ezüstkoszorús nótaénekes közkedvelt dallamokkal szórakoztatta és énekeltette meg a bálozókat.dscf9568.jpg A pohárköszöntőt Kelemen Béla, művészeti tanácsadó mondta el, jó étvágyat és jó szórakozást kívánva minden résztvevőnek. A szervezők érkezéskor frissen főzött kávéval kedveskedtek, de a pohárköszöntőhöz elengedhetetlenül szükséges gyümölcspárlatról finom édes és sós apró perecekről, ásványvízről és kiváló fehér és vörös borról is gondoskodtak a remek hangulat fokozása érdekében. A kitűnő ebéd – két menüs választási lehetőséggel és a desszert – elfogyasztása után, jó hangulatú táncmulatság következett, amelyet kora délután a közbeiktatott humoros tánc-és ügyességi próbák – melyet Rusziné Mucha Anna, a Kulturális Bizottság vezetője koordinált – szakított csak meg. Alkalom nyílt arra is, hogy az első alkalommal meghirdetett sós – és édes kiflikészítő verseny díjazottjai – több mint negyven finomságot kóstolhatott végig a szakértő zsűri – is átvehessék elismerésüket. Minden nevező, finomságot készítő klubtag az eredményes munkáját dicsérő elismerő oklevelet kapott.

dscf9630.jpg

A fáradhatatlan, „géppuskalábú” nyugdíjasok este hat óráig ropták a táncot, a kápolnásnyéki továbbképző táborban már az elmúlt évben elismerést szerző és kiváló hangulatot varázsló Suha László muzsikájára. dscf9651.jpgA figyelmes szervezők gondoltak a hazautazásra is: a bálozók szendvicseket, gyümölcsöt és ásványvizet tartalmazó úti csomagot vehettek át búcsúzáskor. A jól sikerült „farsangfarki” bál ismétlését a következő évi program is biztosan tartalmazni fogja. Az Országos Szövetség vezetőségében, tagjaiban és aktivistáiban az akarat és az elszántság, a megújulásra való hajlam adott: hisznek abban is, hogy az egészségük és a jókedv is kitart a következő évi rendezvény időpontjáig. Sőt, még nagyon sokáig a maguk, családjuk gyermekeik, unokáik és az összetartó közösség legnagyobb örömére.

Szentes Bíró Ferenc

Szeged