Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Határon is átnyúló sporttalálkozót szerveztek a vasutas nyugdíjas kluboknak Kétegyházán

2016.06.13

Határon is átnyúló sporttalálkozót szerveztek a vasutas nyugdíjas kluboknak Kétegyházán


Közös torna, sportvetélkedők, a meghívott klubok kulturális bemutatkozása, finom étkek zene, tánc és nagyon jó hangulat minden mennyiségben: ez volt a program a sportos találkozón.


Gyönyörű idő köszöntötte 2016. május 21-én délelőtt a Kétegyházára vonattal és közúton érkezőket. A helyi Márki Sándor Nemzetiségi Nyugdíjas Klub ezen a szombati napon rendezte meg a „Nyugdíjas Klubok Sporttalálkozója” névre keresztelt hagyományos ünnepségét. 

dscf7119.jpg

Pápai Ferenc elnök és felesége Erzsike, no meg a klub tagsága már a vasútállomáson várta az érkezőket. Délelőtt tizenegy órára – a román határon túlról is – megérkezett a pontosan 196 meghívott vendég, és klubtag az eseménynek otthont adó Táncsics Mihály Művelődési Házba. Pápai Ferenc nem sok időt adott egymás köszöntésére: a jól felépített program első részeként a meghívottak közös „délelőtti” tornán vehettek részt.dscf7133.jpg Később kipróbálhatták ügyességüket a gólyalábazásban, a kerékpárgumi-célbadobásában, a kerék-terelgetésben, de a horgászbotra fűzött karika üvegkupakra való ráügyeskedésében is. A jó hangulatú mozgás után  – visszatérve a művelődési ház nagytermébe – Pápai Ferenc üdvözölte a „megfáradt” vendégeket, külön köszöntve a náluk most debütáló klubvezetőket és a nemzetiségi és civil szervezetek, valamint a VNYKOSZ szervezetéhez tartozó testvérklubokat. Kalcsó Istvánné polgármester asszony és Horváth László a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének (VNYKOSZ) elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Az elnök úr beszéde végén tájékoztatta az érdekelteket a június 11-diki háromgenerációs esztergomi hajókirándulás részleteiről és fontos tudnivalóiról is. A „bemelegítő” ital elfogyasztása után – a helyi és a társklubok nótaénekeseinek kiváló közreműködését követően – finom ebédet szolgáltak fel a házigazdák. Már az dscf7168.jpgebéd közben táncra csábító muzsikát szolgáltatott a kétszemélyes zenekar ifj. Pápai Ferenc vezetésével, így hamarosan hatalmas táncmulatság kerekedett. A sporttalálkozó délutánra igazi, össznépi táncházzá nemesedett, ahol a csárdás és a cigány-tánc mellett jól megfért a román, szerb és a német tánckoreográfiák sokszínű kavalkádja is. Az estébe nyúló nagy sikerű rendezvényről, ahol a közös éneklés sem maradt el a vidéki látogatók élményekkel megrakodva – és kellemesen elfáradva – térhettek haza: a kétegyháziak ismét kiváló vendéglátónak bizonyultak, nagyszerű programmal rukkoltak elő. Többen hangoztatták: jövőre ismét sportolunk egyet a kétegyháziakkal.
Szentes Bíró Ferenc 
Szeged

dscf7247.jpg