Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Civil farsangi Bál a Törekvés Művelődési Központban

2016.04.05

Civil Farsangi Bál a Törekvés Művelődési Központban

 

2016. február 12-én Budapesten, a Törekvés Művelődési Központ (TMK) emeleti dísztermében szervezte meg a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ)  hagyományos Civil Farsangi Bálját.

Az ország vasutas nyugdíjas klubjait tömörítő szövetség tizenegyedik báljára közel 170 örökifjú nyugdíjas érkezett a fővárosba. A főrendezői feladatot ismét Molnár Sándor kistérségi vezető és csapata látta el, mindenki megelégedésére. Az ízlésesen megterített asztaloknál helyet foglaló klubtagokat, a meghívott vendégeket és szervezeteket este hétkor Borsi Sándorné elnök-helyettes – az est háziasszonya –  majd Horváth László a Szövetség elnöke üdvözölte.

img_8403.jpg

 

 Rövid köszöntőjében kiemelte: az egész tagságot megmozgató, közös munkával létrehozott – évenként nagy sikerrel ismétlődő elegáns rendezvény –  nem jöhetett volna létre az elnökség, a választmány, a tagság és nem utolsó sorban a TMK segítsége és támogatása nélkül. Az elnök az alábbi kívánattal zárta mondanivalóját " Kívánom, hogy itt ezen az éjszakán: Mosolyogjunk kacagjunk, kacagtatók maradjunk, Néha úgy is rossz ez a világ: víg kedvünkből nyíljon virág, Szedjük gyorsan nagy csokorba, Nézzük meg, hogy ki mogorva, Adjuk neki ezt a csokrot, vidámságból termett bokrot, Ő se legyen szomorú, elkerülje őt a bú, Most mindenki nevessen és mosolyogva szeressen."

A bál programja – Cselényi László zongoraművész közreműködésével – a Törekvés Dalkör művészeinek fellépésével kezdődött, majd az országos ismeretségű Törekvés Néptánc Együttes fiatal és nyugdíjas csoportja perdült táncra a „Menyecskés, Mezőföldi pillanatok, Székely verbunk, Gömöri táncok, Kapuvári, Kónyi verbunk” fantázianevű tánckoreográfiák  – vastapssal kísért – előadásával.

img_8537.jpg

A pohárköszöntőt Kelemen Béla, művészeti tanácsadó mondta el, jó étvágyat és jó szórakozást kívánva minden résztvevőnek. A kitűnő vacsora – két menüs választási lehetőséggel és a desszert – elfogyasztása után, jó hangulatú táncest következett, amelyet éjfél körül egy jóízű falatozás és a közbeiktatott humoros tánc-és ügyességi próba – melyet Rusziné Mucha Anna, a Kulturális Bizottság vezetője koordinált – szakított csak meg. A vígság csúcspontját a férfi lábszépségverseny nagy ovációval kísért bemutatója jelentette.

img_8821.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A szervezők finom pogácsáról, desszertről és kiváló fehér és vörös borról is gondoskodtak a remek hangulat fokozása érdekében.

A fáradhatatlan táncoslábú nyugdíjasok reggel fél ötig ropták a táncot, az ezúttal díszes elismerő oklevéllel is kitüntetett " Piricki Ottó és zenekara" muzsikájára, akik már 10. alkalommal szolgáltatták a hagyományos báli zenét a kiváló hangulatú nagyrendezvény résztvevőinek.

img_8654.jpg

 A jól sikerült „farsangfarki” bál ismétlését a következő évi program is biztosan tartalmazni fogja. Az Országos Szövetség vezetőségében, tagjaiban és aktivistáiban az akarat és az elszántság adott: hisznek abban is, hogy az egészségük is kitart a következő évi rendezvény időpontjáig. Sőt, még nagyon sokáig a maguk, családjuk és az összetartó közösség örömére.

img_8624.jpg

 

Szentes Bíró Ferenc

VNYKOSZ Választmányi tag

Szeged