Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének Vasutasnapja

2018.07.10

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének Vasutasnapja

Budapesten a Törekvés Művelődési Központban, ünnepelték a 68. Vasutasnapot, köszöntötték az elnök-vezérigazgatói elismerésben részesült tagtársaikat a Szövetség nyugdíjasai.

A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ) hagyományosan Budapesten rendezte meg a Nyugdíjasok Vasutasnapjának Központi ünnepségét 2018. július 5-én. A közel százötven  – az országos szövetség 47 klubját képviselő – meghívott vendéget kávé, üdítő, ásványvíz várta az emeleti díszteremben. A háziasszony és műsorvezető Borsi Sándorné felkérésére a szövetség zászlaját Pápai Ferenc és felesége hozta be a díszterembe. Először Horváth László örökös, tiszteletbeli elnök halálának évfordulójára emlékeztek kegyelettel az egybegyűltek, majd a Himnusz közös eléneklése után Radnóti Zoltán: Vasút című verse hangzott el az ünnepi alkalom tiszteletére.

Az ünnepséget – köszöntve a tagságot és a meghívott vendégeket – Borsi Sándorné elnök-helyettes nyitotta meg, majd Dr. Nemeskéri-Kutlán Endre, a MÁV Zrt. munkajog vezetője üdvözölte az egybegyűlteket és adta át a MÁV Zrt. vezetésének jókívánságait. Köszöntőjében rövid tájékoztatást adott a vasútvállalat helyzetéről, közeli és távolabbi terveiről is. Jó kedvet és jó egészséget kívánva zárta köszöntőjét a munkajog vezető.

Felszólalt az ünnepségen Simon Dezső, a Vasutasok Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezete elnöke is, aki történeti visszatekintést adott a vasutasnapok megszervezésének korai szakaszáról, kialakulásáról, akkori programjairól. Beszélt a ma nyugdíjasainak helyzetéről, a nyugdíjasok életét alakító döntések okairól, de várható következményeiről is.

Üdvözlő beszédben szólt az egybegyűltekhez Molnár Géza a VNYKOSZ elnöke, aki hosszú vasúti szolgálata alatt összegyűlt tapasztalatait, átélt élményeit is közkinccsé tette  beszédében. Szólt a vasutasok összetartásáról, fegyelmezett szolgálattételéről, önfeláldozó munkájáról, de azokról a jóléti intézményekről is amelyek – túlnyomórészt a vasutasság önkéntes felajánlásaiból megvalósítva – szolgálták a dolgozók szellemi és fizikai épülését. 

Ezt követően Dr. Nemeskéri - Kutlán Endre a kitüntetettek méltatásával – négy kiválóan dolgozó tagtársunknak – Gerla Pálné Dunakeszi, Tóth Ferenc, Tapolca, Kovács Sándorné, Sopron, Szabó Istvánné, Szolnok – adta át a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói dicséretéről szóló díszes oklevelet. 

Az elnökség tagjai és a tagság meghívta, szeretettel köszöntötte, tisztelettel köszönte meg sok éves segítő és tájékoztató munkáját Hulák Zsuzsannának az Emberi Erőforrások Minisztérium Idősügyi – és Nyugdíjbiztosítási Főosztályvezetőjének. A közelmúltban nyugdíjba vonuló ünnepeltet virágcsokorral köszöntő Molnár Géza elnök ígéretet kapott a főosztályvezető asszonytól, hogy szaktudására, időseket segítő munkájára, kitűnően szerkesztett előadásaira továbbra is számíthat a Szövetség tagsága. Az ünnepség hivatalos részének lezárása után a vendégeket ízletes ebédre és finom süteményre invitálták a szervezők, majd tartalmas és kellemes beszélgetéssel zárták a 68. Vasutasnap központi ünnepségét a meghívottak és a klubszövetség tagjai.

Szentes Bíró Ferenc, Szeged

pas_6519-k-.jpg

pas_6523-k-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

pas_6540-k-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

pas_6556-k-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Köszönjük a fényképeket Pas Dezsőnek